Ajattelin listata, mitä tässä toisessa hoidossa yritetään eri tavalla kuin viimeksi. Ongelmahan oli viimeksi, että 20 follikkelista vain 5 sisälsi munasolun ja niistäkin 3 oli raakoja. Eli 20 follista saatiin vain 2 käyttökelpoista solua. Ja lääkärin mielestä hedelmöittymisessäkin oli ongelmaa, mutta en ole itse tuosta ihan varma, kun molemmat kypsät ja yksi raaka kuitenkin hedelmöittyi...

1. IVF

Kp 2-9 Gonal-F 100IU (kahtena päivänä 150IU)
Kp 5-10 Orgalutran
Kp 10 Gonapeptyl (irroituspiikki)
Kp 12 Punktio + Pregnyl
Kp 14 Pregnyl 1500IU
Kp 12-26 Lugesteron

2. IVF
2kk ennen hoitoa Metformin-kuurin aloitus ja sokeria välttelevä ruokavalio
Keliakiatesti ja gluteeniton ruokavalio
Rasvattomia maitotuotteita välttelevä ruokavalio
Kp 16-25 edellisessä kierrossa Primolut
Kasvatuslääkkeenä Gonal-F:n sijasta Menopur
Jarruna yhä Orgalutran
Irrotuspiikkinä Gonapeptyl tai Pregnyl (päätetään myöhemmin)
Tukilääkkeenä Lugesteron

 

Tuon Metformiinin (tarkka lääkenimike vahvistuu, kunhan saan reseptin postitse) halusin itse. Ystävällä (ja googlella) on siitä hyviä kokemuksia PCO-tyyppisen tilan hoidossa ja soitin tänään vielä lääkärille perään, josko saisin vielä niitäkin tässä helmikuuta odotellessa syödä. Ei kuulemma olisi painon/sokereiden/munarakkuloiden jne puolesta tarvetta, mutta kun niistä ei ole (jäätävää pahoinvointia lukuun ottamatta) mitään haittaakaan, niin kirjoitti reseptin.
Tänään aloitin gluteenittoman ruokavalion (keliakiatestin tulokset saan ensi viikolla) ja lisäksi yritän jatkossa vältellä myös sokereita ja rasvattomia maitotuotteita. Huikea joulu tulossa! :) :)