Mitenköhän yleistä on, että kahden IVF-hoidon välissä pitää käydä ultrassa?

Negan jälkeen kävimme miehen kanssa uuden hoidon suunnittelukäynnillä ja jo siellä lääkäri ehdotti ultrausta. Kieltäydyin, koska tiedossa oli tämä kahden kierron tauko, enkä näe, mitä hyötyä tai tärkeää tietoa tuo olisi antanut. Lääkäri olisi muka halunnut katsoa, onko ovulaatio tulossa (ja mumisi jotain muutakin), mutta mitä väliä sillä on? Tulee tai ei tule, en minä siihen voi vaikuttaa. Ja arvasin, ettei tule (eikä tullut). Kieltäydyin siis ultrasta (säästin sen about 100-140€), mutta lääkäri vähän hätääntyneenä sanoi, että "sitten tammikuussa kun nähdään, sitten kyllä ultrataan". Jälleen mietin, että miksi. Meidän hoitokierto alkaa tammikuun viimeisen päivän tienoilla ja hoitoon kuuluu piikkien aikana kolme ultraa. Eikö siinä ensimmäisessä vasta nähdä kunnolla, onko kystia ja voidaanko hoito aloittaa/jatkaa loppuun?

Varasin tuon kontrollikäynnin ensi viikolle, mutta hitto, että se tuntuu ihan pelkältä rahastukselta! Vaikka ensi viikolla kaikki olisi hyvin, eihän sitä tiedä, jääkö tästä kierrosta joku kysta pyörimään munasarjoihin, estäen hoidon.

Kovin mielelläni säästäisin jokaisen satasen tässä hoidossa. Tuo käynti tulee olemaan jotain 150-200€ tienoilla ultrineen ja lääkäri- plus toimistokuluineen.