Totesin, että lääkäri veloittaa PAS-suunnittelun minulta joka tapauksessa, teinpä sen nyt heti tai vasta sitten välikierron jälkeen kp10 ultrassa. Päätin siis käydä nyt tapaamassa lääkärin ja jutella asiat läpi.

30 min aika venyi tunniksi (lääkärillä ei ollut kiire) ja keskusteltiin hoidoista ja tulevaisuudesta sekä hoitojen hinnoista. Lääkäri oli symppis ja sen lisäksi, että ultrasi ilmaiseksi, antoi vielä alennusta peruskäynnistäkin. Selvisin siis 58 eurolla tuosta käynnistä, kun oikeasti maksu olisi ollut 30 minuutista & ultrasta sen 190€ ja tunnista varmaan tuplat.

Suunnitelmakin meillä nyt on. Vasen munasarja näytti jo heräilevän hoitojen jälkeen ja sieltä saattaa tulla jopa jo tässä kierrossa ovulaatio. Alan testailla kp12 ja jos ovis tulee mikä tahansa muu päivä kuin tiistai tai keskiviikko ja limakalvo on hyvä, siirto onnistuu. Jos ovista ei tule tai se tulee tässä kierrossa vääränä päivänä, seuraava yritys on huhtikuussa. Ja jos taas menee pieleen, sitten yritämme toukokuussa. Kesäkuussa olen lomalla ja heinäkuussa klinikka on viikon verran kiinni, joten siihen tuo siirto ei varmaankaan osu.

Alkiot on pakastettu erikseen ja sulatetaan yksitellen. Lääkäri suositteli harkitsemaan alkion kuoren avausta, mutta täytyy vähän miettiä pankkitilin mukaan. Toisenkin alkion ehtii sulattaa, jos ensimmäinen ei selviä sulatuksesta. Lääkärin mukaan selviämisen todennäköisyys on 60%. Se tuntuu huomattavasti pienemmältä kuin netistä lukemani 70%... Ei voi kuin toivoa parasta. Sen verran, kun uskaltaa toivoa mitään.

Nyt ekana toivon sitä ovulaatiota, kun en ollut itse siihen ollenkaan uskomassa (viimeksikin hoitokierron jälkeen oli ovuloimaton kierto), mutta lääkäri antoi ultrallaan nyt toivoa. Ai että varmaan ahdistaa, jos ovista ei ala kuulua! Sen puuttumattomuus olisi niin paljon helpompi ottaa vastaan ilman testejä ja toivomista..! Ja piru, jos se tulee ti tai ke. En tiedä, miksi eivät tee enää siirtoja lauantaisin, eli miksi myös tuo tiistai on ovikselle huono päivä. Vielä hoitojen aikaan lääkäri sanoi, että tekevät siirtoja lauantaisin.