Olen todella todella TODELLA huono harrastamaan mitään liikuntaa, mutta vihdoin lähes vuosi sitten löysin pilateksen. Olen käynyt siellä säännöllisesti kerran viikossa ja nauttinut tuosta tunnin omasta ajasta. Jätän kännykän kotiin ja tunnin ajan keskityn syviin lihaksiin ja unohdan lapsettomuuden ja muut murheet. Juuri eilen kepeästi pilatekseen kävellessä mietin, miten olenkaan niin ihanasti tästä nauttinut ja jaksanut käydä säännöllisesti.

Astun sisään, tiskillä on uusi harrastaja. Kuulen keskustelun loppupätkän:
"..miten pitkällä olet?"
"Ensimmäinen kolmannes on nyt takana"
"No minä kerron aina liikkeiden aikana, miten voit tehdä niitä helpommin"

Ja heti perään tiskille menee toinen tyyppi, joka hänkin oli ilmeisesti raskaana tai juuri synnyttänyt. En kuullut enää mitään, päässä surisi niin pahasti. Hänellekin kuitenkin luvattiin sanoa, miten liikkeitä voi tehdä aina helpommin ja miten vatsarutistuksia kannattaa välttää. Istuin alas ja tuijotin lattiaa. Mietin ihan vakavissani, että nousenko ylös, lähdenkö kotiin ja lopetan koko harrastuksen. Että pitikö tämäkin minulta pilata?! Se ainoa oma hetkeni ja nyt jatkossa 5 minuutin välein joku sanoo, että "RASKAANA OLEVAT VOIVAT TEHDÄ TÄMÄN SITTEN VÄHÄN ERI TAVALLA, RASKAANA OLEVAT TEKEVÄT NÄIN, RASKAANA OLEVAT TEKEVÄT NOIN, JOS RASKAANA OLEVIEN ON HUONO OLLA VATSALLAAN, HE VOIVAT TEHDÄ NÄIN. RASKAANA OLEVAT SITÄ RASKAANA OLEVAT TÄTÄ."

Laskin, että ainakin se eka synnyttää nyt sitten varmaan lokakuussa. Sitä odotellessa. Tulisipa se lokakuu äkkiä tai tulisipa sillä vaikka iskias niin kipeäksi, ettei voi enää IKINÄ tulla tuonne. Se AINUT juttu, mikä mulla oli! Pitikö ängetä sinne? Raskaana oleville on helppo myydä muutakin paskaa, tehkää niille oma pilatesryhmä. Voivat siellä sitten mahoineen tehdä niitä helpotettuja liikkeitä.

Perkele.