Onko kenelläkään tietoa, erottaako lääkäri nopealla vilkaisulla puhkeamattoman munarakkulan ja keltarauhasen toisistaan? Onko ne niin samannäköiset, että jos olettaa näkevänsä jommankumman, sen myös näkee. Ettei niiden eroa näe jo kauas?

Miksi kysyn? No kun kävin niitä välivuotoja ultraamassa ja selvittämässä lääkärillä kp 26 ja lääkäri tietysti oletti ultraavansa keltarauhasta, kun sanoin, että ovulaatio saattoi ehkä olla kp 16. Itse näin ruudulla munarakkulan (tai siis vastaavan kuin mitä aina näkyy folliultrassa), enkä tajunnut kysyä ääneen, kumpi se on, kun lääkäri näki sen heti mielestään keltarauhasena. 

Ovis ei välttämättä ollutkaan kp 16, ilmeisesti sitä ei ole tullut ollenkaan, koska menkkoja ei näy vieläkään (kp 34) eikä mulla ollut ovisoireitakaan oikeaan aikaan. Mietin siis, että jospa se olikin puhkeamaton munarakkula vielä edelleen..? Täsmäisi paremmin siihen, että menkat on jo 4 päivää myöhässä. Jos ovis olisi ollut kp 16 (kuten yleensä), menkat olisi alkaneet jo keskiviikkona.

Ovuloimaton kierto on mulla 41-44 päivää, eli kyllä tämä kierto tulee ensi viikon aikana päättymään, mutta ihmetyttää nyt vaan, mitä on tekeillä, missä menkat on. Ja olen kyllä testannut, eli älkää sitä edes ehdottako  :D

Kirjoitin aika epäselvästi ja kännykällä on vaikea korjata, mutta siis: erottaako munarakkulan ja keltarauhasen toisistaan helposti ultrassa? Kysyy nainen, joka ei mielestään ovuloinut tässä kierrossa, mutta lääkäri näki mielestään ultrassa ison keltarauhasen.