Pohdinpas nyt vielä tämänkin asian täällä blogissa, jos jollain olisi kommentteja asiaan.

Kävin siis tapaamassa uutta lääkäriämme viime torstaina, kp 13, ja ultrassa näkyi sekä 5-senttinen kysta että 15mm johtofollikkeli. Ovulaation varmistamisen ja kystan hävittämisen kannalta lääkärin kanssa päätimme, että pistän nyt useampana päivänä vähän Ovitrellea tuota follikkelia kasvattaakseni sekä ovulaation varmistaakseni ja lopetan kierron sitten 10 päivän Lugesteron-kuurilla. Tämän coctailin on tarkoitus antaa mahdollisuus raskauteen ja samalla hiivuttaa se kysta pois.

Olen pistänyt yhden minipienen naksauksen (260 yksikköä) Ovitrellea nyt to-su iltaisin.

Lääkärin viime torstaisten puheiden mukaan pieniä pistoja suunniteltiin alustavasti tehtäväksi nuo neljä (to-su) ja tänään olisi sitten todennäköisimmin laitettu kaikki loput Ovitrellet ovulaation aikaansaamiseksi. Kuitenkin tänään, kp 17, lääkärillä oli vähän haasteita mitata munarakkulaa kystan vuoksi ja hän sai mitaksi yhdellä yrityksellä ehkä 20mm, lopulta kuitenkin useammalla mittauksella vain 15-16mm. Kun ihmettelin pientä kokoa, hän oli sitä mieltä, että kysta häiritsee mittausta, se follikkeli voi olla isompikin. (Olisi nimittän syytäkin olla, jos se oli torstaina jo 15mm ja olen pistänyt Ovitrellea ja neljässä päivässä olisi kasvanut muka ehkä vain millin?! Luomunakin kasvun pitäisi olla 1,5mm/vrk!). Lääkäri laskeskeli, että pistän nyt sitten kuitenkin noita minipistoja vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina ja sitten keskiviikkona tujautan kaikki loput Ovitrellet, saadakseni aikaan ovulaation perjantaille.

Nyt vähän arveluttaa nuo mittaukset ja Ovitrelle-pistosten pitkittäminen... Miten siellä ei muka ole tapahtunut mitään kasvua ja mitä saankaan aikaan, jos ovuloinkin vaikka luomuna jo tänään ja pistän keskiviikkona ison tujauksen Ovitrellea..? Toisaalta sitä käytetään tukilääkkeenä alkionsiirtojen jälkeen, joten ei siitä kai suurta haittaa voi olla, mutta... Joku tässä ei nyt täsmää. Niin ja arvatkaa vaan, stressaanko jo sitäkin, että ehtiikö ovis karata, jos pistän piikin keskiviikkona ja näemme miehen kanssa vasta perjantaina myöhään... Ennen kun hitaat siittiöt on perillä, ovis on varmaan jo mennyt. Laskelmissahan se tapahtuu 36h piston jälkeen, eli joka tapauksessa perjantaina jo aamulla. Jos mun munikset onkin niitä vain 12h eläviä, ei ehdi tapahtua mitään, 24h elävinäkin tulee hoppu. Stressiseksiä tiedossa! :)

Hemmetin kysta. Viivästyttää hoitoja ja estää järkevät mittaukset ja pistää pohtimaan näitä hoitoja enemmän kuin haluaisin.