Varasin seuraavan IVF:n suunnitteluajan tiistaille 9.12.
Jonkun verran (eli paljon) tympii maksaa taas 150-200€ siitä, että lääkäri selittää meille, mikä meni ekalla kerralla pieleen. Mun mielestä sen pitäisi kuulua IVF:n hintaan.

Aion haastaa lääkärin tällä ajatuksella:

20 --> 5 --> 3 --> 2 --> 1

20 --> 15 --> 9 --> 6 --> 3

Eli ekalla kerralla saimme 20 rakkulaa, joissa oli 5 solua, joista 3 hedelmöittyi, 2 jakaantui ja tuli 1 siirtokelpoinen. Kysyn lääkäriltä, mitä hän aikoo tehdä toisin, että ensi kerralla saamme 20 rakkulaa, 15 solua, 9 hedelmöittynyttä, 6 jakaantunutta ja 3 siirtokelpoista. Vähintään.

Uskon, että nuo kolme vikaa vaihetta (hedelmöittyminen, jakaantuminen ja kiinnittyminen) on asioita, joihin kukaan meistä ei voi vaikuttaa, mutta tuohon ketjun alkupäähän haluan lääkärin ammattitaitoa. Miten hän muuttaa 5 solua vähintään kymmeneksi, mieluiten viideksitoista.

Olen lukenut paljon Empty Follicle Syndromesta ja aion haastaa lääkärin tietoudessaan ja siinä, mitä on valmis tekemään toisin. Onnistuuko heiltä esim. neulan vaihto ”double lumen” –malliin, follien useampi huutelu (ulkomailla jopa 4 kertaa tyhjennetään sama folli, että solu saadaan varmasti ulos) tai se, että vain osa rakkuloista tyhjennetään ja jos niistä ei tule soluja, annetaan uusi irroituspiikki ja yritetään 24-36h päästä uudelleen. Jos tämä lääkäri (lääkäriasema) ei ole valmis tekemään kaikkensa meidän rahojen eteen, minä menen muualle.

Huomaan olevani tosi väsynyt ja huonotuulinen. Pienetkin vastoinkäymiset saa räjähtämään, eikä pinna veny pätkääkään ennen katkeamistaan. Kuuluu varmaan jollain tasolla asiaan, mutta ei nyt ainakaan mitenkään helpota tätä kaikkea tuskaa.