Kaikki 8 hedelmöittynyttä munasolua on lähteneet jakautumaan!

 

 

blastocyct.jpg

 

Ihanteellisesti kaikki olisivat tässä vaiheessa 4-soluisia, mutta siellä oli 1x2-soluinen, 3x4-soluinen, 2x[6-soluinen tai vastaava?] ja loput [jotain muuta, ehkä 8-soluisia?].

En saanut kirjoitettua rappukäytävässä mitään ylös, joten jäi mieleen vain nuo alkupään 2- ja 4-soluisten määrät, sekä maininta, että jotain kolmatta kokoa oli pari. Ja loput sitten vielä jotain muuta.

Jonkun verran soluissa oli kuulemma myös havaittavissa fragmentaatiota. Ne kuulemma saattavat vielä poistua, eivätkä pikagooglauksella ole suora este alkion kehitykselle tai ilmeisesti raskaudellekaan.

Nyt he odottelevat lauantaille ja pakastavat sitten kaikki morula- ja blastokystivaiheeseen asti selvinneet. Moruloita seurattaisiin muuten vielä yksi päivä, mutta sunnuntai tulee vastaan. Pakastavat nekin ja sulattavat sitten vaan päivää aikaisemmin siirron lähestyessä.

 

KAIKKI PEUKUT JA VARPAAT PYSTYSSÄ! Tuo oikeaoppisesti jakautuneiden vähäisyys toki nyt säikäytti, toivottavasti loputkin alkiot skarppaavat kehityksessään!