Ei alkaneet menkat torstaina, vaikka niin luulinkin. Ei myöskään perjantaina, eikä vielä lauantainakaan. Vihdoin eilen, sunnuntaina, oli kp1.

Tänään pistän illalla klo 21 ekan piikin ja siitä se lähtee.

Lääkäri sanoi nollaultrassa, että tällä kertaa hän pyrkii kasvattamaan huomattavasti viime kertaista paremman munasolusaaliin. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hän hidastele follien kasvuvauhtia- tai määrää. Jo lääkkeen aloitus on 1,5-kertainen viimekertaan nähden.

Tämä kuulostaa ihan hyvältä sen suhteen, että olisi tosi kiva saada niitä soluja enemmän kuin 5 (kuten viimeksi). Ja kun niistä viidestä kolme oli vielä raakoja.

Kuitenkin tässä on iso haittapuoli: tuoresiirtoa ei voida tehdä. Kun lääkäri kasvattaa paljon soluja, hyperin vaara on niin ilmeinen ja lisäksi punktio venytetään niin pitkälle, että limakalvo on jo menetetty, eli tuoresiirtoa ei voida tehdä.

Tämä tarkoittaa sitä, että hoidon jälkeinen tyhjennysvuoto alkaa helmikuun viimeisinä tai maaliskuun ensimmäisinä päivinä, ovuloimaton välikierto kestää huhtikuun puoliväliin ja ovulaatioplussaa saan odotella huhtikuun vikalle tai toukokuun ekalle viikolle ja pääsemme siirtoon vasta silloin! Aivan käsittämättömän kamala ajatus, että vasta silloin! Nyt on helmikuun toka päivä ja muka vasta toukokuussa - käytännössä kesällä - tämän hoidon kohokohta olisi käsillä!

Noh, ei kai tätä voi jäädä suremaan, ei muuta kuin piikkiä nahkaan ja parasta toivomaan. Parempi, kun ei aseta mitään toiveita tai tavoitteita tälle hoidolle.