Lääkäri mietti viimeksi, että voisimme kokeilla hoitoa, jossa kp9 tienoilla aloitetaan piikitys, kun useista pienistä folleista on luonnollisesti valikoitunut kasvamaan muutamia (suunnilleen 8 kpl) suurempia. Tänään kävin kp8 ultrassa kystan vuoksi ja katsoimme samalla tilannetta sillä silmällä, voisiko piikit teoriassa aloittaa tällaisena päivänä.

Todettiin, että ei voi. Minulla oli toisessa munasarjassa jo selkeä johtofolli (13mm) ja loput follit olivat keskenään hyvin erikokoisia. Tuo kp9 alkava piikitys vaatisi pco-munasarjat, joissa alkukierrossa on kymmeniä ja kymmeniä pieniä alkuja ja joista sitten valikoituu tuohon mennessä useampi isompi. Ei johtofollia, mutta useampi muita suurempi.
Minun munasarjat ei tähän kategoriaan nyt sitten mene, koska sieltä nousee aina yksi johtofolli. Jos nyt aloittaisimme piikit, se yksi ehtisi karata ja loputkin kasvaisivat epätasaisesti. Siispä lääkäri esitteli suunnitelma B:n. (Vai onko se jo C, kun toiselta klinikalta sain ekan ehdotuksen kolmanteen hoitoon ja tältä lääkäriltä tämä on jo toinen?)

Uusi suunnitelma on odottaa ovulaation menevän ja katsoa sen jälkeen uudestaan tilanne ja aloittaa stimulaatio joitakin päiviä tai lähemmäs pari viikkoa ovulaation jälkeen, kuitenkin kierron loppupuolella. Ovulaation jälkeen jäljelle jää aina jokunen munarakkula, jotka normaalisti kuihtuisivat pois ennen seuraavan kierron alkua ja jotka toivonmukaan minulla ovat ovulaation jälkeen suhteellisen saman kokoisia keskenään ja niitä lähdetään sitten kasvattamaan. Piikkien aloitusta siis katsellaan useampana päivänä ja ne aloitetaan, kun jäljellä on ovulaation jäljiltä sopivasti (=6-8?) keskenään samankokoista follia. Pienemmät surkastuu sitten hiljalleen pois ja niitä valmiiksi isompia kasvatetaan kierron päivistä välittämättä pari viikkoa ja punktioidaan sitten pois. Tuoresiirtoa ei tehdä. Tuossa piikittelyjen aikana saattaa tulla menkat, mutta niistäkään ei kuulemma välitetä mitään, lääkkeillä vaan jatketaan kasvattelua. Siirto tehdään sitten myöhemmässä kierrossa pakkasesta (jos sinne on jotain saatu).

Meidän hoidot on jatkumassa vasta alkuvuodesta, eli seuraavissa kierroissa käyn eri vaiheissa ultrassa ja katsotaan tuota tilannetta, että mikä vaikuttaisi hyvältä päivältä aloittaa hoidot. Toki kierrot on erilaisia, mutta jo tässä kierrossa selvisi, että ensin ajateltu kp9 alkava stimulaatio ei tule mulla toimimaan. Hyvä, että sain sen tiedon nyt, eikä sitten, kun olen jo asennoitunut hoitoon. Marras-joulukuussa Letrozol-kierrossa katsotaan, miltä tilanne näyttää ennen ovulaatiota ja pian ovulaation jälkeen, eli voisiko tuota jälkimmäistä ajatella piikkien aloituksen ajankohdaksi sitten tammi-helmikuussa.

Eli nyt taas vaan odotellaan... Tämä nykyinen kierto menee ihan luomuna, eikä tapahdu mitään merkittävää. Seuraavassa kierrossa syön yhden letron päivässä kp 2-6 ja käyn ultrassa kp11 (lähinnä Letrojen takia, ei niinkään hoitosuunnitelman) ja sitten uudestaan heti ovulaation jälkeen.

Lompakossa tämä hoitojen esisuunnittelu tulee kyllä näkymään, jokainen ultra kustantaa sen 140€ ja niitä ehtii tulla vielä useita ennen kun virallisesti puhutaan edes hoitojen suunnittelusta.

Nyt odottelen seuraavia menkkoja, että pääsen kokeilemaan Letroja. Josko ne olisivat meidän avain onneen. (Jepjep, en oikeasti usko enää ihmeisiin).

 

Lisäys: Mua lähinnä pelottaa, että onko tuollainen kierron lopussa aloitettu piikittäminen miten tutkittua ja kokeiltua, etten mä vaan joudu tässä 5000€ edestä koekaniiniksi...
Välillä tuo uusi lääkäri tuntuu juttujensa kautta siltä, että haluaa kovasti leijua poikkeuksellisilla tarinoilla ja tuli tunne, että halutaanko mun rahoilla koittaa päästä taas vaan uuden tarinan sankariksi... Että "kerran meillä oli nainen, jolla se ja se hoito ei ollut toiminut toivotusti, mutta sitten kokeilimme aloittaa pistokset ovulaation jälkeen ja saimme aikaan x kypsää munasolua".

Mua epäilyttää, onko tämä oikeasti niin kokeiltu tekniikka, että haluan lähteä siitä maksamaan. Ettei tule sitten "hups, tämä epäonnistui täysin, 5000 euroa kiitos" -loppuhuipennusta.